هفته دوم

شنبه

آکورد شناسی

در اینجا چندین آکورد متداول دیگر در کلید دو ماژور می‌بینیم. آکورد اول، C6، آسان‌ترین آکورد بین بقیه آکوردهای امروز است زیرا معادل چهار سیم باز اوکوله‌له است. اولین بار این آکورد را به همراه آکورد Cmaj7  در تمرین روز جمعه هفته اول، دیدیم زمانی که این تمرین به ما نشان میداد چگونه تغییر یک نت کاملا آکورد را تغییر میدهد. آکورد Em شما را از پوزیسیون اول خارج می‌کند، به این معنی که انگشت اول شما دیگر بر روی فرت اول نخواهد بود ، مگر اینکه بخواهید برای گرفتن آکورد از انگشت‌های ۲، ۳ و ۴ استفاده کنید که کمتر کسی این کار را انجام می‌دهد. همچنین یک شکل جایگزین از آکورد F وجود دارد که یک نت دو به آن اضافه کردیم. اصطلاح voicing به ترتیب قرارگیری نت‌های مختلف در یک آکورد اشاره دارد. شما در طول این آموزشها voicing های مختلف برای یک آکورد، همراه با انواع مختلف آکوردها را یاد میگیرید.

یکشنبه:

ریتم‌نوازی

در این تمرین، دوباره شبیه به هفته اول روی نتهای  سیاه ضربه میزنید، اما این هفته دو آکورد دیگر هم اضافه کردیم که حالا به جای تغییریک آکورد کامل روی هر میزان، هر دو ضرب یک یک آکورد تغییر میکند. تعویض از C به Am و از Am به F کاملاً آسان هستند – به ویژه اگر برای آکورد C از انگشت سوم خود بر روی سیم ۱ استفاده کنید – اما تعویض از F به G کمی پیچیده‌تر است. قبل از اینکه سرعت را بالا ببرید مطمئن شوید که میتوانید چهار آکورد را پشت سرهم و با یک سرعت یکسان بنوازید. مطمئن باشید به نفعتان نیست که گرفتارعادت بد نواختن سریع آکوردهای آسان شوید و بعد یک دفعه در آکوردهای سخت به مشکل بخورید (و احتمالاً سرعت(تمپو) را از دست بدهید).

 دوشنبه:

فینگراستایل

این تمرین، شبیه به تمرین Fingerstyle هفته اول است، با این تفاوت که یک آکورد جدید به نام G7 اضافه کرده‌ایم  که در یک ریتم متفاوت تنظیم شده است. در اینجا، هر ضرب به سه بخش مساوی (سه‌تاییtriplet ) تقسیم می‌شود. می‌توانید با گفتن یک و اُ, -دو و اُ، سه و اُ، چهار و اُ و… بشمارید. توجه داشته باشید که میزان G7 حتی یک نت سل هم ندارد. این موضوع به خاطر این است که شکل آکورد معمولاً شامل سیم چهارم آزاد، یا همان سل است. اما با این وجود هارمونی آن به طور واضح ساخته می‌شود ( آکورد کامل G7 را در روز شنبه همین هفته یاد گرفتید.)

سه‌شنبه:

تمرینات گام

در این تمرین، قرار است همان میزان دو ماژور هفته اول را بزنید، با این تفاوت که این هفته به جای نتهای سیاه، از نت چنگ، یا دو ( دو نت در هر ضرب)، استفاده می‌کنیم. سرعت خیلی بالا نیست، پس نباید چالش زیادی برایتان داشته باشد. مثل قبل، نت‌ها را روی سیم با شست یا انگشتانتان بزنید. فقط مطمین شوید که تمام مدت یک سرعت ثابت را نگه میدارید.

 چهارشنبه:

لگاتو(اِسلر)

در این تمرین، همان حرکات پایه‌ایی لگاتو از گام پنتاتونیک دو ماژور که در چهارشنبه گذشته یاد گرفتید، را انجام میدهید و روی هر سیم به هم میپیوندند. بنابراین به جای اینکه فقط تکنیک کوبیدن (hammer-ons ) را به شکل بالارونده و تکنیک کندن (pull-offs ) را به شکل پایین‌رونده، اجرا کنید، یک تکنیک کوبیدن/کندن (hammer/pull ) یا یک کندن/کوبیدن pull/hammer) ) را اجرا می‌کنید. سعی کنید ضربه‌های کوبیدنی hammer-ons) ) و کندنی pull-offs) )  را با بلندی صدای یکسانی اجرا کنید و همچنین فراموش نکنید که باید سرعتتان در طول تمرین را ثابت نگه دارید. عجله کردن و تمیزننواختن تکنیک لگاتو، آسان است.

پنج‌شنبه:

ایده‌های موسیقیایی

مانند  پنجشنبه گذشته، تمرین این هفته هم بالارونده است و با استفاده از تکنیک کوبیدن hammer-on) ) اجرا میشود. اما تفاوت قابل توجهش، ریتم آن است. ما در اینجا از یک ریتم shuffle استفاده می‌کنیم، یا به عبارت دیگر نتهای چنگ را به صورت swing می‌نوازیم. (راهنمای بالای تمرین  در واقع همین موضوع را نشان می‌دهد.) این نکته باعث می‌شود که نت‌های چنگ یک صدای تکرارشونده داشته باشند و حال و هوایی که در سبک بلوز و جاز، بسیار متداول است را منتقل کنند؛ بدون شک وقتی آن را بشنوید، این فضا را تشخیص میدهید. به سکوتی که روی ضرب ۴ است توجه کنید! نکته بسیار مهمی است که به lick در اجرای”swing” کمک میکند، پس حواستان باشد که سیم 1 را با هر دستی که میتوانید، خفه کنید! همچنین، به نقطه زیر آخرین آکورد در نت توجه کنید. این نقطه علامت گذاریstaccato  را نشان میدهد و به این معنی است که نت(ها) را به شکل تیز و ناگهانی بزنید – یک‌جورهایی متضاد legato است. موسیقی از ظرافتها و جزئیات تشکیل میشود، بنابراین از این نکات چشم‌پوشی نکنید!

جمعه:

تمرین‌های متفرقه

یک بار دیگر، مفهوم آلتره کردن یک آکورد با جابجایی هر بار یک نت برای ساختن آکوردهای جدید را بررسی میکنیم. این بار اما، بر اساس آلتره کردن نت‌های آخر، شروع میکنیم. با آکورد C شروع می‌کنیم، و یک نت F را در فرت ۱ سیم ۲ به آن اضافه می‌کنیم که آکورد   Csus4 (C–F–G) را میسازد. سپس، با حفظ نت F، نت دیگری به نام D را در فرت ۲ سیم ۳ اضافه می‌کنیم که آکورد زیبای دیگری به نام G7sus4 را ایجاد می‌کند. این یک نسخه زیبا براساس آکورد G7 است که بعد دوباره بر روی آکورد C حل می‌شود.

مقالات مرتبط

پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *